Door de grote vraag naar professionals in de financiële administratie heeft Accur administraties & opleidingen een zeer geschikte en op maat gesneden cursus/training voor u op dit gebied. 
De cursus/training "logisch boekhouden" vormt een stevig fundament voor uw financiële werkzaamheden, waardoor u een waardevolle financiële vakkracht wordt. 

Algemene informatie
Er zijn talloze functies te bedenken waarbij een globale kennis van de gehele administratie vereist is, terwijl de meesten zich doorgaans met slecht één aspect van de boekhouding - bijvoorbeeld de debiteuren- en crediteurenadministratie of facturering - bezig moeten houden. Voor dergelijke of beide functionarissen is deze cursus/training een prima keuze. 

Doelgroep
De cursus/training logisch boekhouden, periode cijfers, balans dossier en jaarrekening is bedoeld voor personen die geschoold willen worden in de beginselen van het boekhouden. Kortom: voor iedereen zonder boekhoudkundige achtergrond, voor iedereen die kennis wil maken met de boekhouding van een handelsonderneming. Of voor personen die verder geschoold willen worden, wat de mogelijkheden in de praktijk zijn, nadat alle dagboek mutaties ingevoerd.

Resultaat
Na het volgen van deze cursus/training heeft u de (beginselen) van het boekhouden onder de knie. Zo heeft u een goed inzicht verworven in de verschillende praktische boekhoudtechnieken en kunt u zelfstandig een eenvoudige administratie voeren.


Inhoud

Tijdens deze cursus/training komen onder andere aan de orde:

  • systeem van boekhouden: samenstellen van dagboeken, subgrootboeken en bijboeken, mutaties journaliseren, grootboekrekeningen samenstellen, boekhoudkundige handelingen verrichten bij toepassing van een decimaal rekeningstelsel
  • computerboekhouden (Accountview)
  • presenteren en rapporteren periode cijfers
  • begrippen computerboekhoudeno belastingen en sociale verzekeringen
  • ondernemingsvormen
  • opmaak balans dossier en jaarrekening

Trainers
Trainers met een ruime praktijkervaring en een brede kennis verzorgen deze cursus/training. Een aantal van hen heeft bovendien een succesvolle eigen onderneming c.q. is werkzaam in het bedrijfsleven.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan deze cursus/training  is een algemene ontwikkeling op mavo, meao, vmbo of vbo-niveau gewenst. Ook met nieuwsgierigheid en vakgerichte interesse  wordt u toegelaten.

Cursusmateriaal 
Aan het eind van de cursus/training wordt het cursusmateriaal in een ordner aan u ter beschikking gesteld ten behoeve van eventueel naslagwerk.

Informatie
Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met de heer J. Baltussen op telefoonnummer 06-23936327 of via e-mail info@accur.nl.