Budgetcoach

De kracht zit in het voorkomen van financiële problemen

Door de huidige economische omstandigheden komen steeds meer mensen in de knoop met hun financiële administratie.

Veelal is het zaak tijdig hulp in te schakelen, om schulden en aflossingsproblemen te voorkomen.

U kunt dan zelf een budgetcoach inschakelen of informeren bij bijvoorbeeld gemeente, woningbouwvereniging of werkgever naar de mogelijkheden. De budgetcoach werkt namelijk niet gratis, maar kost € 50,- (exclusief btw) per uur. Wacht niet te lang, want een achterstand is niet makkelijk in te lopen.

Budgetcoaching is geschikt voor iedereen die inzicht wil in zijn/haar financiële huishouding of indien er zich veranderingen voordoen als echtscheiding, verlies van baan, arbeidsongeschiktheid en dergelijke. Ook als er nog geen schulden zijn!

Bij problematisch schulden (bijvoorbeeld huisuitzetting of afsluiten energie) sturen wij u door naar een schuldhulpinstantie.

Traject:

De budgetcoach zal eerst, samen met u, uw administratie ordenen. Indien u nog geen systeem in uw administratie heeft, gaan wij die met u en voor u aanbrengen. Hierin worden, volgens een vast systeem, alle gegevens opgeborgen en kunt u dit zeer eenvoudig bijhouden.

Daarna maakt de budgetcoach een budgetoverzicht, zodoende heeft u een helder overzicht van uw inkomsten en uitgaven. U ziet direct wat er nog te besteden is wat u tekort komt.

De budgetcoach zal u dan tips geven om te bezuinigen of om anderszins uw financiën weer in evenwicht te krijgen.

Wij kijken ook of u recht heeft op bepaalde voorzieningen of toeslagen.

Zijn er schuldeisers ?

In dat geval zal de budgetcoach de schuldeisers aanschrijven voor een regeling of om even geduld te hebben.

Aan het eind van het traject zal er sprake zijn van nazorg, u kunt dan bellen of mailen als u nog vragen heeft. Zie www.accur.nl

Wij werken voor particulieren & bedrijven en hebben speciale trajecten voor zzp’ers en overige ondernemers.